טיפים ודגשים בבחירת ריהוט מוסדי

מה זה בכלל ריהוט מוסדי או ריהוט למוסדות?

להבדיל מבחירת סלון או כורסה לבית, "ריהוט מוסדי" הנו מונח הבא לתאר ריהוט המיועד להיות מונח בחללים של גופים מוסדיים: ריהוט למועדוניות, ריהוט לספרייה, ריהוט לחדר הנצחה, לגני ילדים, ריהוט לחדרי מורים וכך הלאה.

ישנם כמה מאפיינים המייחדים בחירת ריהוט מוסדי על פני בחירת ריהוט לבית. מאמר זה סוקר הבדלים אלו ונותן טיפים ודגשים המייחדים בחירת ריהוט מוסדי.

חשיבות ההתאמה המלאהשל הריהוט המוסדי לחלל ולצרכי המשתמשים

בבחירת ריהוט למוסדות חשוב מאד לבצע התאמה מלאה של הריהוט לאופי המוסד וכן לצרכים הפונקציונליים של המשתמשים. האסתטיקה חשובה מאד, אך לא פחות חשובה ממנה ההתאמה הפונקציונאלית למבקרים ולמשתמשים בחלל. 

לדוגמא: בתכנון הצבת ריהוט מוסדי למועדון או מועדונית בפנימייה או בעירייה, ניקח בחשבון את צרכי המשתמשים: ילדים בגיל הרך או קהל מבוגר מבחינת הנגישות, הנוחות, חללי האחסון, הצבעים השולטים, האווירה וכו.

רכישת ריהוט מוסדי "מהמדף" לעומת ריהוט Tailor made

הריהוט המוסדי שייבחר לפרויקט עשוי להיות מייצור סטנדרטי, והוא יכול להיות מיוצר בהתאמה אישית (Tailor made) לחלל הנבחר. בשוק כיום ישנו מגוון לא מבוטל של פריטי ריהוט למוסדות יפיפיים ופרקטיים, אך מהצד השני לעיתים עקב אופי החלל והצרכים של המשתמשים בו יש צורך בייצור ריהוט בהתאמה אישית אותו חלל ספציפי, כדי ליצור חלל מושלם, אסתטי ופונקציונאלי כאחד.

בבחירת הספק שיתכנן ויבצע את הפרויקט יש לשים דגש על ספק המתמחה בתכנון וביצוע פרויקטים מוסדיים, וכן כזה שיהיה בעל יכולות להתאים ריהוט מוסדי בהתאמה אישית "תפורה" באופן מדויק לחלל המוסדי הספציפי.

חשיבות ההספקה של הריהוט המוסדי

להבדיל מהזמנת ריהוט ביתי, בביצוע הזמנה לריהוט למוסדות יש לשים את הדגש על מהירות ההספקה, וכן על הלוחות זמנים בהצבת הריהוט בחלל הנבחר. במקרה של פרויקט מוסדי בהקמה הדבר חשוב שבעתיים. הספקה מוקדמת מדי של הריהוט עלולה להביא למצב שהריהוט יינזק, כיוון שאר ספקי השירות העוסקים בהקמת הפרויקט עדיין עובדים "בשטח" ועלולים לפגוע בו.

מהצד השני, הספקה מאוחרת מדי של הריהוט המוסדי הינה "תקלה" בפני עצמה, מכיוון שהיא עלולה לדחות את סיום וחניכת הפרויקט. גם במקרה זה חשוב לבחור בחברה שיכולה לנהל את כלל הפרויקט, החל מהתכנון של החלל והריהוט, הביצוע של הריהוט, האבזור, ההצללה והווילונות, ואפילו בחירה והצבת ציוד כמו ציוד מטבח, תמונות ואביזרים משלימים דקורטיביים ("אקססוריז").

לסיכום: תכנון וביצוע פרויקט המשלב בתוכו ריהוט מוסדי אינו דבר של מה בכך. הוא מחייב ידע מצטבר רב, ניסיון, יכולת אינטגרציה של מספר ספקי שירות שונים, וכל זאת בעמידה בלו"ז קצר בדרך כלל. הקניין או האחראי על ביצוע הפרויקט יכול לבצעו תוך שילוב עבודת מספר ספקים רב. מהצד השני, הוא יכול להיעזר בחברה המומחית להקמה, ניהול וביצוע מא'-ת' ("עד מפתח") של הפרויקט, בחירה שבד"כ חוסכת זמן רב, התעסקות מיותרת ויוצרת חיסכון כספי בעלויות הפרויקט.